ДПАУ: Громадяни, які у 2009 р. одержували доходи від продажу інвестактивів, мають до 1 квітня сплатити податок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПАУ: Громадяни, які у 2009 р. одержували доходи від продажу інвестактивів, мають до 1 квітня сплатити податок

675
Громадяни, які протягом 2009 р. одержували доходи від продажу інвестиційних активів, повинні до 1 квітня 2010 р. відзвітувати та сплатити податок із суми одержаного інвестиційного прибутку. Про це директор департаменту оподаткування фізичних осіб Державної податкової адміністрації України Степан Дусяк заявив в інтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр".
"Так само мають зробити й ті, хто отримав доходи, виплачені на їхню користь особами, що не є податковими агентами. Якщо ж дохід від продажу інвестиційного активу не перевищує згадану суму, відомості про такий продаж до декларації не вносяться", - додав він.
С.Дусяк відзначив також, що позитивний фінансовий результат операцій з інвестиційними активами включається до складу загального річного оподатковуваного доходу і підлягає декларуванню.
"Щоправда, до нього не вносять дохід, отриманий протягом звітного податкового року від продажу інвестиційних активів, якщо ця сума не перевищує місячного мінімального прожиткового рівня для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженої на 1,4 та округленої до найближчих 10 грн. І це не єдиний виняток", - сказав представник ДПАУ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас