Український мільярдер об'єднає три авіакомпанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український мільярдер об'єднає три авіакомпанії

Фондовий ринок
9946
Український мільярдер Ігор Коломойський, власник найбільшої авіакомпанії країни "Аеросвіт", вирішив об'єднати її із ще двома перевізниками - "Дніпроавіа" і "Донбасаеро".
В самих компаніях доки офіційно не прокоментували цю інформацію.
За даними видання, група "Приват" Коломойського, яка контролює активи, вже звернулась із заявкою на створення авіаальянсу до Антимонопольного комітету України. Поки дозвіл на злиття не отриманий - на розгляд заявки АМК буде потрібно три місяці.
В Державіаадміністрації рішення перевізників об'єднатися підтримали за умови, що створення авіаальянсу "не приведе до монополізації ринку і зростання цін на квитки". Тим часом газета зазначає, що за підсумками 2009 року сумарна частка ринку вказаних компаній склала 48,5 відсотка, а злиття їх у єдиний альянс може призвести до збільшення їх частки ринку.
В кінці минулого року повідомлялося, що "Аеросвіт", у власності якої знаходиться контрольний пакет акцій "Донбасаеро", перейшла під контроль Коломойського. Тоді ж ділові видання відзначали, що завдяки операції бізнесмен зможе контролювати більше половини ринку українських авіаперевезень.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас