Мінфін просить уряд скасувати рішення про передачу пасивів та активів банку "Надра" до Родовід Банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін просить уряд скасувати рішення про передачу пасивів та активів банку "Надра" до Родовід Банку

Казна та Політика
1410
Міністерство фінансів України пропонує скасувати постанову Кабінету міністрів від 23 грудня 2009 року про передачу активів і пасивів з банку "Надра" до Родовід Банку (обидва - Київ).
"Шановна Юліє Володимирівно (прем'єр-міністр Тимошенко), я хочу запропонувати скасувати рішення уряду, яким ми пропонували врегулювати ситуацію довкола банку "Надра" шляхом передачі активів і пасивів до "Родовід Банку", виходячи з тих рішень, які вчора були прийняті Нацбанком, і того розгляду, який прямо зараз відбувається на правлінні банку "Надра". Доповім додатково", - сказав в.о.міністра фінансів Ігор Уманський на початку засідання уряду в Києві в четвер.
В свою чергу, прем'єр висловила готовність включити це питання до порядку денного, але підкреслила, що уряд і надалі наполягатиме на підтримці вкладників і передачі їх депозитів до Родовід Банку.
Як повідомлялося, Тимошенко 23 грудня заявила про прийняття Кабінетом міністрів постанови про переведення депозитів фізосіб з банку "Надра" до Родовід Банку, але наступного дня НБУ висловив подив таким рішенням, оскільки уряд раніше неодноразово заявляв про намір провести докапіталізацію банку "Надра" за рахунок бюджетних коштів.
Однак 10 лютого уряд оприлюднив на сайті спільну з Нацбанком постанову, датовану 23 грудня, про переведення депозитів фізосіб і частини активів з банку "Надра" до Родовід Банку з одночасною докапіталізацією останнього державою на 7,5 млрд грн. Ця постанова була опублікована в газеті "Урядовий кур'єр" 11 лютого.
Одночасно НБУ 10-11 лютого проводить засідання правління, присвячене банку "Надра", не коментуючи факт появи спільної з урядом постанови. Поки офіційно відомо лише те, що Нацбанк продовжив повноваження тимчасової адміністрації в банку "Надра", які закінчились 10 лютого.
Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" поінформоване джерело, зміна ситуації довкола банку "Надра" пов'язана з активізацією потенційного недержавного інвестора, готового санувати цю фінансово-кредитну установу.
Крім того, на початку лютого міжнародні експортно-кредитні агентства восьми країн висловили занепокоєння процесом реструктуризації заборгованості банку "Надра", зокрема, останніми новинами про те, що український уряд більше не бажає підтримувати рекапіталізацію банку "Надра" і будуть вжиті заходи із передачі активів цього банку до Родовід Банку.
Банк "Надра" заснований в 1993 році. На початок січня 2010 року його найбільшими акціонерами залишалися Novartik Trading Limited (60,9967%) і Manmade Enterprises Limited (обидва - Кіпр, 30,7406%).
За даними НБУ, на 1 січня 2010 року за розміром загальних активів (24,846 млрд грн.) банк "Надра" займав 11-е місце серед 182 діючих банків, тоді як роком раніше за цим показником він був шостим. Чистий збиток банку в 2009 році склав 1,364 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас