ЄС запропонував план модернізації Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС запропонував план модернізації Росії

Казна та Політика
371
Експерти Євросоюзу передали російській владі проект програми "Партнерство для модернізації", пише "Комерсант". В першу чергу, на думку Єврокомісії, Росія має забезпечити на своїй території "верховенство права", а потім поступово приводити економіку до європейських стандартів.
Згідно з джерелами в представництві ЄС в Москві і в брюссельському постпредстві РФ при європейських співтовариствах, робота над новою партнерською програмою активно ведеться з осені 2009 року. На листопадовому саміті в Стокгольмі глава єврокомісії Жозе Мануель Баррозу виступив зі схваленням статті Дмитра Медвєдєва "Росія, вперед!" і запропонував російській стороні посильну допомогу в проведенні модернізації.
Втім, за словами президентського постпреда при ЄС Дмитра Чижова, російській владі хотілося б, щоб європейські партнери приділяли більше уваги економічному і технічному розвитку країни, а не темі правової держави.
"Програма має носити прикладний характер без зайвих розмірковувань про переваги європейських цінностей. Ми бачимо в основі програми обмін технологіями, спільні з ЄС інноваційні проекти, взаємодію в наукових сферах, використання переваг сторін в плані технічних регламентів і стандартів", - заявив Чижов.
Крім того, постпред підкреслив, що "мова не про те, що одна сторона під себе модернізуватиме іншу", а про партнерство на рівних правах.
Терміни реалізації програми, а також джерела її фінансування поки не називаються. Проте, видно, наступним пунктом в переговорному процесі є саміт Росія-ЄС, який пройде в травні 2010 року в Ростові-на-Дону. До цього часу сторони повинні визначитися з розстановкою пріоритетів і підготувати перші конкретні пропозиції.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас