Німеччина спростовує готовність надати Греції фінансову допомогу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина спростовує готовність надати Греції фінансову допомогу

Казна та Політика
584
Офіційний Берлін заявляє про свою упевненість в платоспроможності Греції, що опинилася в складному фінансовому становищі, і всю відповідальність за поширення інформації про нібито плановану допомогу від країн ЄС, покладає на Афіни, повідомляє Deutsche Welle.
"Жодного рішення про таку допомогу не було прийнято і не планується", - цитує низка німецьких інформагентств заяву урядових джерел.
Раніше газета Wall Street Journal із посиланням на неназвані джерела в Берліні опублікувала інформацію про те, що представники міністерства фінансів ФРН вже обговорюють з главою Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жаном-Клодом Тріше деталі надання гарантій із кредитів.
Повідомлялось також, що на допомогу можуть розраховувати й інші країни Європейського Союзу, що зазнають фінансових труднощів.
Агентство Reuters із посиланням на неназваних представників уряду в Берліні повідомило, що рішення про гарантії з кредитів вже прийняте. Раніше офіційний Брюссель також дав зрозуміти, що Греція та інші країни можуть розраховувати на підтримку Євросоюзу.
Крім того, французька газета Le Monde із посиланням на джерело, близьке до французького президента Ніколя Саркозі писала, що керівництво Франції і Німеччини має намір в четвер внести спільно розроблені пропозиції із надання допомоги економіці Греції.
За словами джерела, ідея полягає в тому, що Франція і Німеччина приступили до вирішення проблеми, але на ухвалення рішень з боку Євросоюзу це не вплине.
Передбачається, що спільні пропозиції Франції і Німеччині будуть озвучені перед початком неформального саміту Євросоюзу в Брюсселі.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас