ЄС просить Україну повернутись до співробітництва з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС просить Україну повернутись до співробітництва з МВФ

Казна та Політика
952
Єврокомісія закликає Україну невідкладно повернутися до співпраці з Міжнародним валютним фондом. Про це в Європарламенті заявив європейський комісар із питань зовнішньої політики і європейської політики сусідства Штефан Фюле, який виступив на слуханнях українського питання за дорученням віце-президента Єврокомісії Кетрін Ештон, повідомляє агентство "Інтерфакс".
"Україна повинна повернутися до програми МВФ невідкладно. Це є також умовою для виділення макрофінансової допомоги (з боку ЄС)", - сказав він.
Єврокомісар зазначив, що останніми роками в Україні, "на жаль, процеси реформування, які важливі, були украй повільними".
Фюле також заявив про необхідність виконання умов МВФ. "Ми чекаємо, що нове керівництво України надасть новий імпульс зусиллям в сфері проведення реформ", - підкреслив Фюле.
Як відомо, надання четвертого траншу кредиту МВФ у розмірі 3,8 мільярдів було заплановане на листопад за підсумками третього перегляду програми. Місія фонду завершила роботу в Києві наприкінці жовтня, проте не зробила позитивної заяви про завершення перегляду, повідомляє агентство.
МВФ неодноразово публічно зазначав, що чекає формування консолідованої позиції української влади в питанні реалізації антикризових дій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас