ОПЕК не змінила прогноз світового споживання "чорного золота", заклопотана невизначеністю рівня попиту у США та Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК не змінила прогноз світового споживання "чорного золота", заклопотана невизначеністю рівня попиту у США та Китаї

Енергетика
184
Організація країн - експортерів нафти (ОПЕК) не змінила прогноз світового споживання "чорного золота", але заклопотана невизначеністю зростання попиту на нього через зростання економіки в США і Китаї - найбільших споживачах нафти в світі, інформує Associated Press.
Зокрема, наголошується в поширеній сьогодні доповіді ОПЕК, "невизначеність в питанні темпу відновлення економіки США" може викликати зниження оцінки попиту на нафту найбільшим споживачем "чорного золота". На думку авторів доповіді, пожвавлення економіки країни залежить від державної підтримки і скорочення рівня безробіття.
Другий за обсягами споживач нафти на світовому ринку - Китай - також демонструє "певну невизначеність" відносно зростання попиту, вважають експерти ОПЕК. Проте, прогноз про світовий попит на "чорне золото" був залишений без змін - на рівні 800 тис. бар./день.
За останній рік ціна нафти зросла із 35 дол./бар. більш ніж в два рази і стабілізувалась на рівні 73-75 дол./бар. Фактичний лідер ОПЕК - Саудівська Аравія - заявляє, що справедлива вартість бареля нафти становить 75 дол. і вище. Інші представники ОПЕК також заявляли, що їх влаштовують поточні ціни на нафту.
До ОПЕК входять 12 держав - експортерів нафти: Алжир, Ангола, Еквадор, Іран, Ірак, Кувейт, Лівія, Нігерія, Катар, Саудівська Аравія, ОАЕ і Венесуела. Штаб-квартира організації знаходиться у Відні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас