Співробітники СБУ в Києві затримали хакера, який торгував комп'ютерними вірусами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Співробітники СБУ в Києві затримали хакера, який торгував комп'ютерними вірусами

Кримінал
475
Співробітники СБУ в Києві затримали хакера, який торгував комп'ютерними вірусами, повідомляє прес-служба СБУ. На початку липня 2009 р. співробітники СБУ затримали злочинця, коли він збував комп'ютерні диски з шкідливими електронними програмами на книжковому ринку "Петрівка". Зловмисник систематизував інформацію на носіях по темах - для злому паролів, розсилки повідомлень з чужого комп'ютера тощо.
Згідно з висновками фахівців Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, за допомогою програм з вилучених носіїв інформації можна було зруйнувати не лише паролі віртуальних гаманців користувачів мережі Інтернет, але і навіть складні системи захисту інформації - бази даних державних органів, бухгалтерські програми банківських установ.
Співробітники спецслужби вилучили диски з 8,5 тисяч "мережевих черв'яків" "троянських програм" і вірусів, які стали речовими доказами у кримінальній справі.
23-річний житель Київської обл. визнаний винним в скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.361-1 Кримінального кодексу України. За збут шкідливих програмних засобів для несанкціонованого втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку громадянин України засуджений до трьох з половиною років позбавлення волі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас