Путін упевнений, що "Північний потік" буде екологічно безпечним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін упевнений, що "Північний потік" буде екологічно безпечним

Енергетика
122
Прем’єр-міністр Росії Володимир Путін упевнений, що газопровід "Північний потік" буде екологічно безпечним. Як повідомили в прес-службі уряду РФ, про це він сказав під час виступу на Саміті дій щодо Балтійського моря-2010 в Хельсінкі.
"Упевнений, "Нордстрім" стане екологічно безпечним, надійним і безперебійним маршрутом постачань вуглеводнів до Європи, зміцнюватиме енергетичну стабільність всього Європейського континенту", - сказав В.Путін.
Він підкреслив, що Росія підходить до реалізації своїх крупних інфраструктурних проектів з врахуванням інтересів власної економіки і інтересів сусідів.
В.Путін відзначив, що морські газопроводи вже досить добре себе зарекомендували.
"Хочу відзначити, шановані колеги, більше третини газу, що поставляється до Європи, здійснюється маршрутами, прокладеними по дну Північного, Чорного і Середземного морів. І все функціонує нормально, досі не було жодних проблем, і це не викликало таких емоцій", - підкреслив він і запевнив, що питання охорони природи із самого початку виділені як пріоритет для "Нордстріму".
В.Путін відзначив, що інвестиції в екологічні експертизи склали близько 100 млн. євро. "Для вибору оптимальної і безпечної зі всіх точок зору траси газопроводу проведені геофізичні дослідження на площі понад 40 тис. квадратних кілометрів, 43 тис. квадратних кілометрів, по-моєму - Данія. Це ціла європейська держава", - сказав він.
Прем’єр-міністр РФ також запевнив, що проект завжди був максимально відкритим і прозорим. За його словами, за три роки проведено десятки консультацій з представниками офіційної влади і неурядових організацій. "З врахуванням їхніх думок до технічних документів внесено численні корективи, що підвищують екологічну безпеку цього проекту", - сказав В.Путін.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас