Японія продала незаселений острів за 1 млн доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія продала незаселений острів за 1 млн доларів

Казна та Політика
973
Периметр острова Міцуго складає 580 метрів, а площа - 7,6 тисяч квадратних метрів. Безлюдний острів Міцуго у внутрішньому морі Японії в префектурі Хіросіма пішов з аукціону у вівторок за 100 мільйонів 10 тисяч єн (1,1 мільйона доларів).
Незаселений острів Міцуго, розташований на відстані 1 кілометра від міста Куре в префектурі Хіросіма, фактично складається з двох островів, зв'язаних між собою перешийком, повідомляє телекомпанія NHK.
Південний острів використовується як база для зберігання промислової солі. На аукціон був виставлений північний з двох острівців. Його периметр складає 580 метрів, а площа - 7,6 тисяч квадратних метрів. До війни тут розташовувався карантин лікарні міста Куре. Відтоді острів ніяк не використовується.
Держава вирішила раціоналізувати використання земель, що належать їй, і в грудні минулого року порожній острів був виставлений на аукціон. Надійшло близько 100 запитів про покупку, але до дня аукціону залишилося всього 18 учасників: десять приватних осіб і вісім представників компаній.
Договір про купівлю має бути підписаний до 11 березня цього року. Точна сума операції та ім'я нового власника острова офіційно не розголошуються. Проте зі слів учасників стало відомо, що острів буде проданий за 100 мільйонів 10 тисяч єн.
Учасники, які приїхали на аукціон, розповіли, що хотіли придбати острів у гонитві за мрією. "Це ж так романтично - мати свій власний острів", - заявив один з них. Інший повідав, що завжди мріяв стати власником незаселеного острова.
Як повідомлялося раніше, Банк Японії за підсумками січневого засідання оголосить про нові заходи стимулювання економіки, які мають сприяти в подоланні дефляції в країні.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас