Греція знизить зарплати держслужбовцям на 5,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція знизить зарплати держслужбовцям на 5,5%

Казна та Політика
315
Уряд Греції заявив що знизить зарплати держслужбовців на 5,5%, а це допоможе скоротити рекордний серед країн Європейського Союзу дефіцит бюджету, повідомило агентство Bloomberg.
Також планується встановити податок у розмірі 40% для греків, що декларують дохід понад 60 тис. євро. Зараз ця планка знаходиться на рівні 75 тис. євро.
Раніше повідомлялося, що в Греції планується підвищення пенсійного віку в рамках заходів, які повинні допомогти пенсійній системі країни уникнути краху.
Пропозиції міністерства праці включають збільшення середнього віку виходу на пенсію до 63 років, повне скасування всіх ініціатив із раннього виходу на пенсію, а також розділення медичної і пенсійної систем. Крім того, планується ввести однаковий пенсійний вік для чоловіків і жінок, що працюють на державній службі, як це передбачено правилами ЄС.
В Греції зараз одна з найбільш м'яких пенсійних систем в Європі, за даними Організації економічного співробітництва та розвитку, і деякі греки отримують більші виплати на пенсії, ніж зарплати під час роботи. Також в країні діють програми стимулювання дострокового виходу на пенсію, які використовуються для того, щоб обійти закон, що захищає працівників від звільнення. На тлі збільшення тривалості життя подібна пенсійна система чинить сильний тиск на бюджет країни.
Дефіцит бюджету Греції досяг торік 12,7% ВВП, що істотно перевищує поріг на рівні 3%, встановлений Маастрихтським договором для держав Євросоюзу. Цієї весни Греції потрібно залучити майже 23 млрд євро для рефінансування боргів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас