Європарламент у вівторок обере новий склад Єврокомісії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європарламент у вівторок обере новий склад Єврокомісії

Казна та Політика
122
Депутати Європейського парламенту проведуть у вівторок голосування із затвердження нового складу Європейської Комісії, очолюваної Жозе Мануелом Баррозу.
Як очікується, депутати спочатку проведуть дебати з приводу складу Єврокомісії, після чого почнеться голосування.
Раніше на попередніх слуханнях депутати Європарламенту не затвердили кандидатуру болгарки Румяни Жельової на посаді члена Європейської комісії. У законодавців було багато питань до неї, пов'язаних з бізнес-інтересами її сім'ї. В результаті Жельова сама зняла кандидатуру, не чекаючи негативного висновку Європарламенту.
На посаді члена Єврокомісії Жельову повинна замінити її співвітчизниця Крісталіна Георгієва. Георгієва займатиметься у виконавчій колегії ЄС питаннями міжнародної співпраці, гуманітарної допомоги і кризового реагування.
Решта претендентів на посади членів Єврокомісії успішно виступили на слуханнях в Європарламенті.
Раніше голосування щодо нового складу Єврокомісії відкладалося у зв'язку з тим, що у депутатів залишалися сумніви з приводу затвердження Баррозу на посаді голови Єврокомісії. Крім того, не був завершений процес ратифікації Лісабонського договору про реформування інститутів влади ЄС, що набув чинності з 1 грудня 2009 року.
Депутати Європейської народної партії, що мають найбільшу кількість місць в Європарламенті, 265 з 736, повинні виступити на підтримку нового складу виконавчої влади Єврокомісії.
Ліберали також підтвердили, що вони проголосують за нових членів Єврокомісії.
Соціалісти ще не визначилися зі своїм вибором. Проте, частина депутатів цієї партії, ймовірно, виступить на підтримку нового складу Єврокомісії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас