Торгівельної війни між Китаєм і США чекати не варто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Торгівельної війни між Китаєм і США чекати не варто

Казна та Політика
270
Непорозуміння в торговельно-економічних відносинах між Китаєм і США не стануть найближчим часом причиною торгівельної війни між двома країнами, заявив заступник міністра комерції КНР Чжун Шань.
"Непорозуміння між Китаєм і США в торгівельних відносинах реально посилилися, але, я впевнений, вони не є основним змістом торговельно-економічних відносин між двома країнами в даний час. Вони не можуть стати причиною великомасштабної торгівельної війни", - сказав він на прес-конференції у Великобританії в рамках китайської виставки, що відкрилася там.
Чиновник відзначив, що в 2009 році "Китай став країною, яка найбільше постраждала від торгівельного протекціонізму". За його словами, в світі стосовно китайських товарів було заведено 116 "протекціоністських справ" на загальну суму $12,7 млрд.
Він підкреслив: "Китайський уряд рішуче виступає проти торгівельного протекціонізму, проти санкцій в торгівлі, за свободу в торгівлі й інвестиціях. Ми сподіваємося на мирне рішення шляхом консультацій і діалогу".
Як повідомлялося, в 2009 році США ввели антидемпінгові мита стосовно китайських шин, труб для нафтових бурильних установок, мідної фольги, в 2010 році - стосовно упаковок подарунків китайського виробництва.
Китай, у свою чергу, в лютому 2010 року оголосив про антидемпінгові заходи стосовно американської курятини.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас