Порошенко: Європарламент 10 лютого може ухвалити "важливе рішення" щодо безвізового режиму між Україною та ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: Європарламент 10 лютого може ухвалити "важливе рішення" щодо безвізового режиму між Україною та ЄС

845
На засіданні Європарламенту у середу, 10 лютого, можуть бути ухваленні "важливі рішення" щодо перспектив безвізового режиму між Україною та ЄС, а також щодо зони вільної торгівлі. Про це журналістам заявив голова МЗС Петро Порошенко.
"У середу (10 лютого) відбудеться відповідна сесія Європарламенту, де буде також обговорюватися українське питання, і наголошуватиметься на важливості розвитку співпраці ЄС з Україною і європейських перспектив України. Я висловлюю надію, що в цих базових документах буде абсолютно чітко наголошено... к наслідок нашої взаємодії з євроструктурами - чітко підтверджено необхідність і важливість термінового укладення документу про "дорожню карту" безвізового режиму з ЄС. Ми маємо попереднє підтвердження щодо успіху в реалізації цієї позиції, і щодо серйозного прогресу, який ми маємо продемонструвати в угоді про асоціацію і в поглибленій і всеохоплюючій угоді про вільну торгівлю. Я думаю, український народ зробив усе необхідно для того, щоб це відбулося найближчим часом", - сказав він.
Він також зауважив, що керівники та представники дипломатичних місій від ОБСЄ, НАТО та ЄС визнали належний рівень підготовки та проведення президентських виборів в Україні, що на думку П.Порошенка було своєрідним іспитом для України. "Успішне проходження цього іспиту для України, я переконаний, відкриває абсолютно нові ініціативи щодо європейської перспективи нашої держави", - сказав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас