Литвин: Вибори Київради і мера столиці повинні відбутись 30 травня 2010 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин: Вибори Київради і мера столиці повинні відбутись 30 травня 2010 року

519
Вибори до місцевих органів влади, у тому числі до Київської міської ради і київського мера, повинні відбутись в Україні в один час - 30 травня 2010 року, заявляє голова Верховної Ради Володимир Литвин.
"Я ще раз звернувся до відповідних комітетів, доручив апарату (апарату Верховної Ради - ІФ), аби вони дали остаточне роз'яснення рішення Конституційного суду. Так, як я це рішення читаю і розумію, то воно (рішення про вибори до місцевих рад - ІФ) набуло чинності з моменту його прийняття. Значить, коли стартуватимуть вибори, треба в Київській міськраді зібрати зусиллями в 51 голос, створити виборчу комісію і прийняти рішення про вибори міської ради і міського голови", - сказав він журналістам в понеділок після закінчення засідання погоджувальної ради.
При цьому В.Литвин пояснив: згідно з рішенням КС, дострокові вибори в місцеві органи влади, які проводитимуться після прийнятого рішення КС, місцеві органи влади матимуть право на їх функціонування впродовж всього встановленого законом терміну. "Тобто мерів міст - 4 роки, а ради - 5 років", - додав він.
В той же час спікер нагадав, що до Верховної Ради надійшли законодавчі положення, що передбачають ухвалення законів про двотуровість виборів мерів міст і про внесення змін до закону, що діє, "Про столицю України - місто-герой Київ".
У зв'язку з цим, В.Литвин зазначив, що якщо Верховна Рада піде шляхом прийняття постанов, то окрім постанови щодо виборів в місті Києві, необхідно буде прийняти ще близько 800 постанов, для того, щоб уніфікувати підхід до виборів до місцевих органів влади.
"Тому я стою на тому, що рішення Конституційного суду зворотної сили не мало, і вибори місцевої влади повинні проходити 30 травня", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас