Південна Корея інвестує у розробку ПЗ 900 млн доларів: хоче стати світовим лідером — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Південна Корея інвестує у розробку ПЗ 900 млн доларів: хоче стати світовим лідером

359
Керівництво Південної Кореї вирішило трохи змінити стратегію країни: віднині головним пріоритетом економіки стане софтверна індустрія.
Уряд країни оголосив про плани з інвестування 1 трлн корейських вон або 867 млн доларів протягом майбутніх трьох років в розробку програмного забезпечення.
"План передбачає реалізацію до 2012 року, ми сподіваємося, що він у результаті призведе до створення в Кореї розробок, аналогічних Apple iPhone та іншим. Кілька днів тому закон про виділення вказаної суми був підписаний президентом країни Лі Мін Баком", - повідомив представник міністерства, передає Сybersecurity.ru.
В офіційному повідомленні уряду говориться, що мета даних інвестицій - вивести Південну Корею світові лідери із розробки софтверних рішень.
Інновації будуть зосереджені на таких галузях, як програмна конвергенція, створення вбудованих рішень і програмне забезпечення широкого профілю для кінцевих користувачів. У Міністерстві економіки країни говорять, що значна частина державних грошей відійде компаніям з середовища малого і середнього бізнесу.
За словами незалежних експертів, на сьогодні в Південній Кореї досить непогано розвинені високотехнологічні рішення, проте всі вони в основному зосереджені в апаратній сфері - виробництво плазмових і РК-телевізорів, телекомунікації і напівпровідники.
Водночас галузь програмного забезпечення помітно відстає. "Ця програма якраз має на своїй меті розвиток софтверної індустрії", - говорить заступник Міністра економіки країни Рим Че Мін. "Дані інвестиції повинні допомогти країні в конкуренції на світовій арені програмного забезпечення".
Зазначимо, що на розробку ПЗ на території Китаю Microsoft збирається витратити більше 1 млрд дол.
А ось Україна зайняла 50-е місце в світі в рейтингу "Індекс конкурентоспроможності у галузі інформаційних технологій" 2009 року.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас