Відомий американський меценат Альберто Вілар засуджений до 9 років в'язниці за шахрайство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відомий американський меценат Альберто Вілар засуджений до 9 років в'язниці за шахрайство

Кримінал
384
Відомий американський меценат Альберто Вілар засуджений до 9 років в'язниці за шахрайство. Суд встановив, що левову частку свого статку - біля 22 млн дол. - він отримав за допомогою сумнівних операцій на ринку. Серед доведених слідством звинувачень фігурували махінації з цінними паперами, відмивання грошей і телефонне шахрайство, повідомляє Associated Press.
Жертвами Вілара стали численні кредитори, серед яких виявилися і дуже відомі люди. Меценат обіцяв їм вельми вигідні вкладення, проте насправді розпоряджався їх грошима на свій розсуд.
За цим звинуваченням меценат практикував шахрайські схеми протягом близько 20 років. "Темна сторона" його добродійної діяльності стала відома в 2002 р. коли він був вимушений публічно оголосити про свою фінансову скруту. Причиною цього стало те, що він не зміг стримати своїх обіцянок відносно пожертвувань декілька оперним театрам в Нью-Йорку, Чикаго і Вашингтоні.
Статок Вілара до кінця 90-х років минулого століття становив біля 1 млрд дол. При виголошенні вироку суд врахував, що меценат жертвував значні суми, зокрема, на оперне мистецтво і заслужив на репутацію "щедрої" людини. В той же час, як підкреслювали обвинувачі, "він витрачав гроші інвесторів як свої власні, а це неприпустимо".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас