Німеччина пропонує створити армію Євросоюзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина пропонує створити армію Євросоюзу

Казна та Політика
521
Німеччина завжди підтримувала ідею створення військ Євросоюзу (ЄС). Таку заяву зробив міністр закордонних справ цієї країни Гідо Вестервеллє на конференції з проблеми безпеки в Мюнхені.
На думку Вестервеллє, війська ЄС мають бути здатні швидко та ефективно реагувати в кризових ситуаціях, діючи на користь всієї міжнародної організації в цілому, а не на користь якоїсь держави, повідомляє телерадіостанція В92.
Ці збройні сили повинні підкорятися Європарламенту.
За словами німецького міністра, створення військ ЄС надасть цій організації більшої політичної ваги. В той же час Вестервеллє зазначив, що ці збройні сили не спрямовані проти когось конкретно, а їх створення не має під собою мету порушити систему безпеки, що склалася в світі.
Крім того, в своїй промові Вестервеллє зажадав виведення з території Німеччини атомної зброї США, що залишилася, назвавши її реліктом "холодної війни", що втратив будь-який військовий сенс. Міністр зазначив, що слід робити енергійніші зусилля у сфері роззброєння в цілому, і заявив про готовність вести переговори про заходи зі збільшення довіри з Москвою.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас