Країни G7 продовжуватимуть надавати підтримку економіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни G7 продовжуватимуть надавати підтримку економіці

Казна та Політика
300
Міністри фінансів країн "великої сімки" зобов'язалися продовжувати роботу для того, щоб стабілізувати світові ринки і підтримати відновлення світової економіки, - повідомляє ВВС.
Закінчуючи дводенну зустріч в Канаді, чиновники заявляють про те, що їхні уряди продовжуватимуть надавати підтримку економіці, забезпечуючи поступовий перехід до упевненого зростання.
Висловлюючи думку країн G7, міністр фінансів Канади Джим Флагерті заявив, що в рамках зустрічі розглядалося і те, як уряди наступного року відходитимуть від програм підтримки, коли відновлення економіки прийме помітніші форми.
Нагадаємо, що міністри фінансів і глави Центробанків G7 зібралися на черговий саміт 5-6 лютого в канадському містечку Ікалуіт, розташованому на відстані лише 300 км. на південь від полярного кола. Ніколи раніше представники "сімки" не збиралися в Арктиці. Ідея зібрати колег в поселенні інуітів (так в Канаді прийнято називати ескімосів) належить канадському міністрові фінансів Джиму Флагерті.
Перед початком саміту один високопоставлений французький чиновник повідомив, що цього разу міністри і глави ЦБ не планують "заглиблюватись" у переговори, і якраз з цієї причини представники фінансової влади індустріально розвинених держав не збираються випускати комюніке за підсумками зустрічі. "Основна ідея цієї зустрічі - зібратися у вузькому колі та обговорити всі питання, що цікавлять нас", - сказав він.
В свою чергу, представник канадської делегації зазначав, що "сімка" також планує обговорити подальше майбутнє групи, яка після фінансової кризи припинила користуватися минулим впливом, поступившись своїм місцем G20.
Експерти зазначали, у свою чергу, що G7 повинні обговорити низку інших важливих запитань, у тому числі реформу світового фінансового сектора і курси валют.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас