Секретаріат заявляє про виконання загального фонду державного бюджету за видатками на 99,6% в січні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Секретаріат заявляє про виконання загального фонду державного бюджету за видатками на 99,6% в січні

Казна та Політика
309
Секретаріат Президента заявляє про виконання загального фонду державного бюджету за видатками на 99,6% в січні. Про це говориться в повідомленні прес-служби Президента.
"За видатками загального фонду держбюджету відкрито асигнувань на суму 16,1 млрд. гривень, що становить 99,6% часового розпису на січень", - говориться в повідомленні.
За доходами загальний фонд держбюджету, згідно із повідомленням, виконаний в січні на 100,4% (мобілізовано 12,5 млрд. гривень), до спеціального фонду держбюджету в січні мобілізовано 1,4 млрд. гривень.
До загального і спеціального фонду держбюджету в січні мобілізовано 13,9 млрд. гривень, що становить 100% плану на цей період.
Секретаріат зазначає, що 50,9% від загального обсягу надходжень до загального фонду держбюджету в січні мобілізувала Державна податкова адміністрація за рахунок затримки бюджетного відшкодування ПДВ і збільшення ставок акцизного збору на низку підакцизних товарів. 43,5% від загального обсягу надходжень до загального фонду держбюджету в січні забезпечила Державна митна служба, в основному за рахунок сплати Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" податку на додану вартість при розмитненні імпортного газу.
Секретаріат висловлює стурбованість тим, що надходження до держбюджету в січні забезпечувалися в основному за рахунок затримки з відшкодуванням ПДВ, максимального отримання коштів від держпідприємств і підвищення ставок акцизів.
"Таким чином, з економіки виходять кошти, що ослабляє її можливість відновитися після кризи або заганяє її в тінь. Про це свідчить скорочення надходжень з податку на прибуток і ПДВ по внутрішніх операціях", - йдеться в повідомленні.
Водночас, як зазначає Секретаріат, всі статті витрат, окрім зарплат бюджетників і пенсій, фінансуються зі значними труднощами.
На думку Секретаріату, Кабінет Міністрів продовжує приховувати реальний стан справ в бюджетній сфері.
Як повідомлялося, на початку лютого Державне казначейство заявило про виконання загального фонду держбюджету за доходами на 100,4% в січні і про виконання загального і спеціального фондів держбюджету за доходами в січні на 100%.
В той же час Держказначейство не навело даних про виконання загального фонду держбюджету за видатками у січні.
За даними Секретаріату Президента, в 2009 році загальний фонд держбюджету був виконаний за доходами на 93,3% (мобілізовано до загального фонду 172 206,5 млн. гривень або 93,3% від плану).
За даними Держказначейства, в 2009 році загальний фонд держбюджету був виконаний за видатками на 98,5% (видатки загального фонду без врахування витрат на обслуговування держборгу і міжбюджетних трансфертів склали 123 146,8 млн. гривень при плані 125 066,7 млн. гривень).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас