Швидка ревальвація юаня згубно вплине на економіку Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швидка ревальвація юаня згубно вплине на економіку Китаю

Валюта
486
Швидка ревальвація юаня згубно вплине на економіку Китаю в умовах боротьби, що продовжується, з фінансовою кризою. Як повідомляє ИТАР-ТАСС, про це пише сьогодні газета China Daily, наводячи думку ряду китайських аналітиків.
Полеміка в китайських ЗМІ довкола вартості національної валюти розгорнулась услід за заявою президента США Барака Обами, що прозвучала днями, про те, що Вашингтон продовжить порушувати перед Пекіном тему обмінного курсу юаня, а також буде жорсткішим в питанні дисбалансу двосторонньої торгівлі. У зв'язку з цим офіційний представник МЗС КНР Ма Чжаосюй в четвер закликав США об'єктивніше підходити до проблем китайсько-американської торгівлі і заявив, що "обмінний курс юаня не є основною причиною негативного сальдо США в торгівлі з Китаєм".
На думку експерта з дослідницького інституту при міністерстві торгівлі КНР Лі Цзяня, Китай не потуратиме США і не стане прискорювати процес ревальвації юаня. "Навіть якщо вартість юаня зростатиме, то це внутрішня справа Китаю", - цитує видання його слова. На його думку, в поточному році обмінний курс юаня залишиться стабільним і серйозних перепадів не очікується.
На сторінках сьогоднішнього центрального друку багато експертів погоджуються на думці, що швидка ревальвація національної валюти негативно позначиться на економічній ситуації в країні, враховуючи, що уряд, як очікується, готується до відмови від антикризової політики стимуляції, що проводилася в останній рік, яка дозволила забезпечити в 2009 р. темпи зростання ВВП на рівні 8,7 відс.
Уряд КНР неодноразово заявляв раніше, що продовжить підтримувати стабільність юаня на раціональній і збалансованій основі і що жодна країна не має права вказувати Китаю, що робити в цьому питанні.
Американські експерти вважають курс юаня штучно заниженим, що дає китайським товарам переваги на ринку США і призводить до дисбалансу в двосторонній торгівлі.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас