Діденко: Українська ГТС в січні спрацювала бездоганно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Діденко: Українська ГТС в січні спрацювала бездоганно

Енергетика
253
Попри аномально низьку температуру в січні як в Україні, так і в Європі, українська ГТС спрацювала бездоганно. Що стосується оплати газу, то НАК "Нафтогаз України" заплатила ВАТ "Газпром" за отриманий в січні поточного року природний газ 780,224 млн. дол.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні на брифінгу в Кабінеті Міністрів перший заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Ігор Діденко.
За його словами, в окремі дні січня добове споживання газу в Україні досягало 370 млн. куб. м, а транзитні постачання - 350 млн. куб. м на добу.
"Ми ще раз показали, що наша газотранспортна система працює бездоганно", - підкреслив він.
Також Діденко зазначив, що дисципліна розрахунків усередині країни залишається незадовільною. "Лише за підтримки Кабінету Міністрів "Нафтогаз України" зміг розрахуватися за отриманий в січні російський газ", - сказав він.
Як повідомляв УНІАН, вчора НАК "Нафтогаз України" повністю розрахувалася з ВАТ "Газпром" за наданий в січні цього року російський газ.
"Розрахувались в повному обсязі. Підтвердження банку-кореспондента про надходження грошей отримане", - сказав представник прес-центру "Нафтогазу України".
При цьому він зазначив, що в січні компанія купила 2,5 млрд. куб. м російського газу.
За контрактом від 19 січня 2009 р., НАК "Нафтогаз України" зобов'язаний щомісячно направляти ВАТ "Газпром" платежі за газ не пізніше 7 чисел місяця, наступного за постачаннями. При першому ж неплатежі контракт між компаніями передбачає перехід на авансову систему розрахунків.
Україна до сьогоднішнього дня вчасно і в повному обсязі розраховується з "Газпромом" за газ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас