G7 має намір обговорити курси валют та реформу фінансового сектора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

G7 має намір обговорити курси валют та реформу фінансового сектора

Валюта
528
Міністри фінансів "великої сімки" зібралися сьогодні на чергове засідання. Цього разу саміт G7 пройде у канадському містечку Ікалуїт, розташованого лише на відстані 300 км. на південь від полярного кола.
Фінансова влада індустріально розвинених держав не планує випускати комюніке за підсумками зустрічі. Проте експерти зазначають, що вони мають намір обговорити низку важливих запитань, у тому числі реформу світового фінансового сектора і курси валют, повідомляє Reuters.
Одним з ключових питань, швидше за все, стане китайська валюта, яка зараз сильно недооцінена. Також досить актуальними залишаються проблема виходу світової економіки з рецесії і запланована в США реформа фінсектора.
Міністр фінансів Японії Наото Кан повідомив, що міністри можуть порушити питання недооціненості китайської національної валюти. Токіо влаштував би гнучкіший курс китайського юаня, але в той же час японці рідко критикують Пекін. "Ми виходимо з того, що Японії вигідне стабільне зростання китайської економіки", - повідомив Н.Кан.
Один високопоставлений французький чиновник повідомив, що цього разу міністри і глави ЦБ не планують "занурюватись" у переговори, і саме тому не збираються випускати комюніке за підсумками зустрічі. "Основна ідея цієї зустрічі - зібратися у вузькому колі та обговорити всі питання, що цікавлять нас", - сказав він.
В свою чергу представник канадської делегації зазначив, що "сімка" також планує обговорити подальше майбутнє групи, яка після фінансової кризи перестала користуватися минулим впливом, поступившись своїм місцем G20.
Нагадаємо, зустріч міністрів фінансів і глав Центробанків G7 відбудеться 5-6 лютого в канадському містечку Ікалуїт. Ніколи раніше представники "сімки" не збиралися в Арктиці. Ідея зібрати колег в поселенні інуітів (так в Канаді прийнято називати ескімосів) належить канадському міністрові фінансів Джиму Флагерті.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас