ENI оцінює в 1,5 млрд євро вартість газопроводів, які вона готова продати для врегулювання претензій з боку Єврокомісії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ENI оцінює в 1,5 млрд євро вартість газопроводів, які вона готова продати для врегулювання претензій з боку Єврокомісії

Енергетика
183
Італійська ENI оцінює в 1,5 млрд євро вартість трьох газопроводів, які вона готова продати для врегулювання претензій з боку європейських антимонопольних регуляторів. "Вартість цих трьох трубопроводів - в районі 1,5 млрд євро", - сказав на прес-конференції глава ENI Паоло Скароні, додавши, що більше половини вказаної суми - 800 млн євро - може принести продаж Трансавстрійського газопроводу (TAG), передає Reuters.
Раніше сьогодні Єврокомісія (ЄК) вітала пропозиції ENI з продажу газопроводів. Як сказано в прес-релізі виконавчого органу ЄС, італійська компанія висловила готовність продати свої частки в трьох міжнародних газопроводах - TAG (транспортує російський газ до Італії транзитом через Австрію), TENP (Транс'європейський газопровід) і Transitgas - останні проходять через територію Німеччини. Єврокомісія вважає, що це рішення може зняти занепокоєність з приводу того, що ENI, можливо, порушує антимонопольне законодавство ЄС, зловживаючи домінуючим становищем на італійському газовому ринку.
Неофіційні повідомлення про те, що ENI може продати свої частки в трьох міжнародних газопроводах, з'явилися 20 січня ц.р. Якщо італійська компанія не домовиться з Єврокомісією, їй загрожує антимонопольний штраф на суму до 1 млрд євро. Розслідування стосовно ENI ведеться з 2007 р.
ENI - одна з найбільших світових енергетичних компаній, діє в 70 країнах. У компанії працюють 73 тис. співробітників. ENI і російському Газпрому належить по 50% в South Stream AG - операторові морської ділянки газопроводу "Південний потік", який пройде через акваторію Чорного моря в країни Південної і Центральної Європи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас