Литвин підписав зміни до закону про вибори. Черга за Ющенком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин підписав зміни до закону про вибори. Черга за Ющенком

Казна та Політика
796
Голова Верховної ради Володимир Литвин підписав закон "Про внесення змін до закону України "Про вибори Президента України" і направив у Секретаріат президента.
Про це УНІАН повідомив перший заступник голови ВР Олександр Лавринович.
В той же час він сказав: "Закон направлений на підпис президентові України. Поки з підписом президента України він не повернувся у Верховну раду України".
Нагадаємо, 3 лютого парламент прийняв у цілому закон "Про внесення змін до закону України "Про вибори Президента України". За прийняття документа проголосували 233 народні депутати з 243, зареєстрованих в сесійній залі: 172 депутати від фракції Партії регіонів, один - від БЮТ, 29 - від НУ-НС, 27 - від КПУ і 4 - позафракційні.
В тексті законопроекту вилучена із чинного закону норма про те, що засідання виборчої комісії є повноважним за умови участі в ньому не менше 2/3 складу комісії.
У випадку бездіяльності виборчої комісії вищого рівня надається право приймати рішення по суті питання, віднесеного до компетенції комісії нижчого рівня. В день голосування такі питання розглядаються комісією вищого рівня невідкладно.
Також затверджується норма про те, що "Рішення про дострокове припинення повноважень члена виборчої комісії приймається одночасно з рішенням про включення до складу виборчкому іншого "члена комісії, який призначається комісією вищого рівня за поданням голови відповідної ради" (раніше норма передбачала - "іншого представника від того ж кандидата".
Крім того, умовою для дострокового припинення повноважень члена окружної або дільничної виборчої комісії (ст. 30 закону) є також "нез'явлення на засідання виборчої комісії в день голосування".
Стаття 85 доповнена пунктом, згідно з яким в разі, якщо кандидат на пост президента України не використав можливість подати встановлену кількість кандидатур до складу відповідної окружної виборчої комісії вчасно, ЦВК формує склад окружкому в кількості 14 осіб (по сім осіб від кожного кандидата) за поданням голови обласної ради.
Якщо кандидат в президенти не використав можливості подати встановлену кількість кандидатур до складу дільничної виборчої комісії вчасно, окружком формує склад дільничної виборчої комісії в кількості 16 осіб (по 8 осіб від кожного кандидата) за поданням голови відповідної міської, районної, районної в місті ради.
Таким же чином формуються виборчі комісії в разі, якщо кількість запропонованих до складу відповідних виборчих комісій кандидатур менша, ніж встановлено в законі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас