Держказначейство виплатить "ЄДАПС" 72 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держказначейство виплатить "ЄДАПС" 72 млн грн

Казна та Політика
517
Прокуратура Києва за результатами проведеної перевірки внесла розпорядження Державному казначейству України з вимогою виплатити консорціуму "ЄДАПС" (Єдина державна автоматизована паспортна система) 72 млн. грн. за виготовлені автомобільні номери і паспорти.
Як повідомили УНІАН в прес-службі столичної прокуратури, цьому передувала проведена перевірка в Держказначействі України відносно незадовільного стану розрахунково-касового обслуговування розпорядників і одержувачів коштів державного бюджету.
Встановлено, що Держказначейство не виконало вимоги розпорядника бюджетних коштів Міністерства внутрішніх справ України із платіжних доручень про перерахування коштів на адресу вітчизняних підприємств-виробників консорціуму "ЄДАПС" та ін. Зокрема, платіжними дорученнями МВС України передбачено погашення кредиторської заборгованості за отримані номерні знаки, паспорти громадян України для виїзду за кордон, бланки суворого обліку дозвільної системи і тому подібне.
"За результатами перевірки прокуратурою столиці 30 січня 2010 року до Державного казначейства України внесено розпорядження з вимогою негайно перерахувати кошти понад 72 млн. грн. за вказаним цільовим призначенням", - зазначили в прес-службі прокуратури.
Як повідомляв УНІАН, в кінці січня міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що консорціум "ЄДАПС" відмовився друкувати паспорти, і десятки тисяч громадян не можуть їх отримати, "оскільки "ЄДАПС", фактично використовуючи своє монопольне становище і вплив на колишнього директора поліграфічного комбінату "Україна", відмовляється виконувати свої зобов'язання без попередньої оплати".
29 січня консорціум "ЄДАПС" заявив, що протягом "трьох-чотирьох діб" виконає всі свої зобов'язання перед МВС, якщо йому будуть виплачені борги.
2 лютого в.о. міністра внутрішніх справ Луценко повідомив, що станом на 1 лютого 74 тисячі громадян України подали заявки на отримання закордонних паспортів, але не можуть їх отримати.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас