Мінфін РФ говорить про можливість рублевих єврооблігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін РФ говорить про можливість рублевих єврооблігацій

Казна та Політика
160
Мінфін РФ може розглянути можливість розміщення суверенних євробондів, номінованих в рублях.
Про це, виступаючи на форумі "Росія-2010", повідомив заступник міністра фінансів РФ Дмитро Панкін. Він назвав цікавим питання про рублеві єврооблігації. "Треба зважити всі за і проти, але я не виключав би і такого підходу".
Панкін вважає, що в Росії є можливість вийти на ринок і "збудувати дещо іншу криву прибутковості" для російських євробондів. На його думку, прибутковості, котрі є на ринку, "не відповідають ризику Росії".
"Якщо порівняти з країнами зі схожим рейтингом, в Росії дещо більший спред, так що у нас є можливість вийти на ринок і збудувати дещо іншу криву прибутковості з російських паперів, перш за все, із долара. Напевно, і з євро можна подивитись", - сказав він.
Панкін також розповів, що Мінфін РФ найближчим часом не планує збільшувати терміни запозичень в національній валюті і виходитиме на ринок з 2-3-річними облігаціями. За його словами, папери з даним терміном обігу зручні для бюджету і добре приймаються ринком. Він зазначив, що в 2010 році обсяг внутрішніх рублевих запозичень збільшується в порівнянні із 2009 роком.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас