Світовий банк виділить 60 млн дол. кредитних коштів на реабілітацію ГЕС України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк виділить 60 млн дол. кредитних коштів на реабілітацію ГЕС України

Енергетика
381
Світовий банк (СБ) виділить 60 млн дол. кредитних коштів на реабілітацію ГЕС України. Відповідний договір підписали міністр палива та енергетики України Юрій Продан і директор СБ у справах України, Білорусі і Молдови Мартін Райзер, повідомив журналістам Ю.Продан. Кредит буде наданий на 12 років з пільговим періодом 6 років. Під ставку LIBOR+ 0.1-0.75%. Також умови кредитної лінії передбачають комісію за її відкриття 0,25%.
Перший транш кредиту буде виділений за фактом проведення тендеру на закупівлю обладнання.
Як повідомила координатор проекту реабілітації ГЕС України Жанна Гутіна, всього в рамках проекту буде проведено 2 тендери. При цьому перший з них буде проведений до кінця лютого 2010 р. Тендерна документація, за словами Ж.Гутіної вже перебуває на розгляді у СБ. Під час першого тендеру планується визначити компанію постачальника 3 гідротурбін для ДніпроГЕС-2. Вона додала, що в тендері очікується участь вітчизняних виробників, а також таких міжнародних компаній, як General Electric, Siemens, Alstom, Toshiba.
Другий тендер, терміни якого ще не названі, визначить постачальника турбін на Кременчуцьку ГЕС. Також, окрім коштів СБ реалізація проекту реабілітації ГЕС також передбачає виділення 360 млн грн власних коштів ВАТ "Укргідроенерго". За словами голови Мінпаливенерго України, вказаний проект дозволить підвищити встановлені потужності ГЕС Дніпровського каскаду "приблизно на 400 МВт і збільшить виробництво ними електроенергії приблизно на 500 ГВт/год, що є еквівалентом будівництву нової ГЕС".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас