Росія втратила близько трильйона рублів через економічні злочини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія втратила близько трильйона рублів через економічні злочини

Казна та Політика
222
Близько трильйона рублів викрадено внаслідок різних економічних злочинів в Росії в 2009 році, повідомив глава Росфінмоніторингу Юрій Чиханчин.
"За даними МВС Росії, близько трильйона рублів було під час економічних злочинів так чи інакше викрадено. Безумовно, не всі гроші вдасться повернути до бюджету. Ще сьогодні завершується низка кримінальних справ які ми починали ще 3-4 роки тому", - сказав він.
Чиханчин зазначив, що пошук цих коштів часто виявляється дуже утрудненим, оскільки дуже багато грошей виводиться за кордон.
"У нас на сьогоднішній день є справи, в яких задіяно до 15-16 країн відразу. Ми постійно співпрацюємо", - сказав Чиханчин.
Росфінмоніторинг, за його словами, в 2009 році провів більше 15 тисяч фінансових розслідувань на десятки мільярдів рублів. У 40% на підставі цих розслідувань були порушені кримінальні справи.
Крім того, Чиханчин відзначив зростання кількості розслідувань у зв'язку з економічною кризою і збільшенням держдопомоги для підтримки російської економіки.
"Безумовно, велика кількість коштів, виділених державою на оздоровлення економіки, породила сплеск економічних злочинів. Це природний процес, і тут Росфінмоніторинг провів велику роботу", - сказав глава відомства.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас