Будьте напоготові: афери ніхто не відміняв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будьте напоготові: афери ніхто не відміняв

Нерухомість
1104
Популярним видом афер є проведення оборудок - як оренди, так і купівлі-продажу - з чужою нерухомістю. Періодично ми бачимо в пресі повідомлення, що затримано злочинця, який багато разів здавав в оренду одну і ту ж житлоплощу одночасно декільком особам.
Як це можливо? Схема дій тут досить проста. Шахрай знімає житлоплощу безпосередньо у господаря, після чого дає оголошення про здачу квартири в оренду. Коли з'являються клієнти, їм пропонується квартира на дуже вигідних умовах, як правило - "терміново".
Шахрай може показувати клієнтам - для переконливості - паспорт і свідоцтво власності на об'єкт, вони ж, у свою чергу, через терміновість оборудки не приділяють належної уваги перевірці благонадійності господаря.
В результаті наступного дня в квартиру намагаються вселитися декілька новоспечених орендарів, які "вирішують питання" між собою доступними для них способами, - а потім і з господарем квартири, що з'явився, який не підозрює, що відбувається з його житлоплощею.
В це час шахрай з грошима втікає. Тим часом, якби клієнти зробили хоч найменші дії з перевірки наданих ним документів, вони б відразу зрозуміли, що мають справу з аферистами, бо в даному випадку така схема стала можливою завдяки тому, що шахрай пред'являв фальшиві паспорт і документи на квартиру.
Якщо немає можливості провести хоч би мінімальну перевірку документів, можна звернутися за інформацією про господаря і квартиру до сусідів. Для цих цілей підійдуть і бабусі, які традиційно сидять на лавці біля під'їзду. Від них ви можете отримати масу цікавої інформації, яка вас застереже від здійснення небезпечної операції.
В той же час, необхідно відзначити, що інколи шахраї діють у змові з господарем, який має свою "частку" від махінацій з його нерухомістю, але довести такий зв'язок дуже важко.
За матеріалами:
Realt.UA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас