Європейські міністри: Україна встановила стандарт проведення виборів у Східній Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські міністри: Україна встановила стандарт проведення виборів у Східній Європі

Казна та Політика
345
Україні вдалося встановити стандарт проведення прозорих і демократичних виборів у Східній Європі, що помітно підсилить позицію України для подальшого зміцнення відносин з ЄС, заявили в статті для "Дзеркала тижня" міністри у справах Європи з Великобританії, Німеччини, Польщі і Франції.
"Після ряду вільних і чесних виборів, проведених за останні п’ять років, Україна встановила стандарт проведення виборів у Східній Європі.", - заявили Кріс Брайант, Вернер Хойєр, Миколай Довгілевич і П’єр Лелуш.
На їх думку, підтримка демократичного курсу посприяє подальшому зміцненню відносин між Україною та ЄС.
"Україна, яка зможе продовжити консолідацію демократії і плюралізму засобів масової інформації, стане прикладом для інших країн регіону. Це також посилить позицію України для подальшого зміцнення відносин із ЄС", - заявили великобританський, німецький, польський і французький міністри у справах Європи.
При цьому вони висловили надію, що у другому турі президентських виборів Україна продемонструє не менш ретельне дотримання демократичних процедур, ніж у ході першого туру.
"Перший тур виборів пройшов спокійно та організовано, і його результати були загалом широко визнані. Репутація України за кордоном як лідера демократії в регіоні може лише поліпшитися, якщо цих стандартів буде дотримано і в наступному турі", - підкреслили Кріс Брайант, Вернер Хойєр, Миколай Довгильович і П’єр Лелуш.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас