Китай має намір приборкати автовиробників, яких розвелося надто багато — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай має намір приборкати автовиробників, яких розвелося надто багато

351
Китайська влада має намір заборонити створення нових автомобільних компаній. За інформацією Reuters, зараз в Піднебесній вже існує понад 100 автовиробників, які випускають різні моделі.
І більшість із цих автовиробників є невеликими компаніями, які не мають шансів для серйозного розвитку. Саме тому влада Китаю буде змушувати автовиробників об'єднуватися - якщо хтось захоче зайнятися випуском машин, то йому доведеться купувати одну з вже існуючих компаній і інвестувати гроші в її розвиток.
Також компаніям буде дозволено об'єднуватися один з одним. В результаті, як передбачають у керівництві Китаю, створюватимуться великі автомобільні холдинги, які зможуть конкурувати з провідними світовими автокомпаніями.
В 2009 році Китай став найбільшим у світі автомобільним ринком. За даними китайської автомобільної асоціації, в 2009 році в Піднебесній було продано 13,5 млн. автомобілів (включаючи вантажівки і автобуси), що на 44% більше, ніж в 2008 році. При цьому 87% від всіх продажів припало на китайських автовиробників. Для порівняння, в США було реалізовано всього 10,43 млн. машин, що є найгіршим показником за останні 27 років.
Нагадаємо, це вже не перша спроба скоротити кількість автокомпаній у Китаї. Так, рік тому уряд КНР планував залишити 10 з 14 великих компаній-виробників, які контролюють 90% автомобільного ринку країни. За планом уряду, в країні мали залишитися два-три виробники, що випускають щороку понад 2 мільйони автомобілів кожен, і чотири-п'ять компаній з обсягом випуску понад мільйон на рік. Метою уряду КНР було забезпечення виробництва і продажу не менше 10 мільйонів автомобілів у 2009 році та щорічне зростання на 10% в наступні три роки.
Китай став світовим лідером за обсягами продажів автомобілів у 2009 році. За 2009 рік в Китаї було реалізовано 13,64 млн автомобілів (включаючи важкий вантажний транспорт. На другому місці виявилися США з 10,4 млн одиниць техніки.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас