Китай вводить санкції стосовно американських компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай вводить санкції стосовно американських компаній

Казна та Політика
589
В міністерстві закордонних справ Китаю повідомляють про введення санкцій стосовно компаній, які планують поставляти зброю на Тайвань.
Раніше Китай заявив про плани скоротити військову співпрацю з США, які уклали операцію з продажу зброї Тайваню. Про це повідомило ВПС із посиланням на державне агентство КНР Сіньхуа.
"Приймаючи до уваги намір США здійснити постачання озброєння на Тайвань, яке завдає серйозного збитку і несе негативні наслідки для військових зв'язків двох країн, КНР приймає рішення припинити існуючі домовленості про візити в рамках військового діалогу двох країн", - цитує агентство повідомлення оборонного відомства Китаю.
Як вже повідомлялося, США заявили про намір продати Тайваню 114 ракет Patriot, 60 вертольотів Black Hawk і обладнання зв'язку на загальну суму 6,7 млрд доларів. Заступник міністра закордонних справ Китаю Хе Яфей заявив, що операція Пентагону може зробити "серйозний негативний вплив" на двосторонні відносини КНР і США.
Раніше Пентагон повідомив членам американського конгресу про підготовлювану операцію з владою Тайваню на постачання зброї. В разі, якщо у законодавців не виникне будь-яких заперечень, постачання зброї можуть бути здійснені.
Нагадаємо, декількома днями раніше президент США Барак Обама вже повідомляв конгрес про можливу операцію з тайваньської владою. Постачання зброї є частиною угоди між США і Тайванем на суму 11 млрд дол., яку було укладено ще в 2001 р. при тодішньому президентові США Джорджі Буші.
Тайвань - острів в Тихому океані, в 150 км. від східного узбережжя материкового Китаю. З 1949 р. є де-факто самоуправною територією. Офіційний Пекін вважає Тайвань бунтівною китайською провінцією.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас