Клінтон пригрозила Китаю ізоляцією в разі непідтримки санкцій стосовно Ірану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клінтон пригрозила Китаю ізоляцією в разі непідтримки санкцій стосовно Ірану

Казна та Політика
391
Державний секретар США Хіларі Клінтон попередила владу Китаю про можливість дипломатичної ізоляції в тому випадку, якщо КНР не підтримає введення додаткових санкцій стосовно Ірану.
Як повідомляє агентство Associated Press, з такою несподіваною заявою Клінтон виступила напередодні у Військовій школі в Парижі (Ecole Militaire). На думку американського держсекретаря, китайська влада не підтримує введення нових санкцій у зв'язку з небажанням загострювати відносини зі своїм третім по величині постачальником нафти. Проте Клінтон підкреслила, що Іран в даний час становить загрозу для всього Близького Сходу, а значить - і для інших постачальників нафти в регіоні.
Глава американського зовнішньополітичного відомства уточнила, що США докладуть всіх можливих зусиль для прийняття якомога жорсткішої резолюції Організації Об'єднаних Націй (ООН) стосовно Ірану. На думку Клінтон, на Близькому Сході в даний час складаються всі умови для початку "гонки озброєнь". Зокрема, Ізраїль може почати проводити подібну політику через навислу над державою іранську загрозу.
Заяви Клінтон прозвучали наступного дня після того, як верхня палата конгресу США ухвалила законопроект, що дозволяє президентові країни Бараку Обамі ввести нові санкції стосовно Ірану. Санкції будуть направлені проти компаній, які поставляють бензин та інше паливо в Ісламську Республіку. Іран, що є четвертим світовим експортером нафти, відчуває істотний дефіцит палива через відсутність достатньої кількості переробних потужностей.
Нагадаємо, керівництво Ірану відкинуло план Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) при ООН про відправку урану за кордон для подальшого збагачення. Тегеран заявив, що країна виробить необхідне їй ядерне паливо самостійно.
США, Ізраїль та деякі інші держави звинувачують уряд Ірану в роботах із створення ядерної зброї. Лідери Ісламської Республіки наполягають, що ядерна програма країни носить мирний характер.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас