Тимошенко ставить завдання створити в Україні середній клас — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко ставить завдання створити в Україні середній клас

Казна та Політика
345
Україні необхідне створення середнього класу, що базується на середньому і малому бізнесі, заявила кандидат в президенти, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко під час телемосту з Давосом у рамках шостого українського ланчу, організованого Фондом Віктора Пінчука.
"Криза просвітила всі великі проблеми, що існують в державі. Ми побачили, що неструктурована економіка, коли вона тримається на декількох моногалузях - металургія, хімія, складно переносить кризу. Завдання - створити середній клас, малий і середній бізнес", - сказала Тимошенко.
В цьому зв'язку прем'єр заявила про важливість проведення дерегуляції в країні.
Відповідаючи на запитання, чому криза так боляче вдарила по Україні, вона назвала однією з основних причин політичну нестабільність і нездатність еліт і політикуму об'єднатися в боротьбі з кризою. "Україні з 2004 року потрібна була політична стабільність, консолідація політичних еліт", - підкреслила Тимошенко.
На її думку, це стало результатом проведеної в 2004 році політичної реформи, яка призвела до розбалансованості влади.
"Я бачу лише один шлях розвитку - треба просто зробити реальністю всі плани, сконцентрувати всю волю, зробити владу дієвою, але не зробити її абсолютною, забезпечивши контроль над нею", - сказала Тимошенко.
Коментуючи зовнішньоекономічні пріоритети, кандидат в президенти виділила завершення підписання політичної угоди про асоціацію з Євросоюзом і створення з ним зони вільної торгівлі.
"Думаю, це зовнішньополітичний напрям домінуватиме в моїй роботі в перші місяці після обрання президентом", - підкреслила вона, ще раз відзначивши, що зробить все для консолідації команди, яка бачить чіткий європейський шлях розвитку України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас