США планує інвестувати 8 млрд дол у розвиток залізниць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США планує інвестувати 8 млрд дол у розвиток залізниць

Казна та Політика
304
Президент США Барак Обама заявив про намір інвестувати 8 млрд доларів в розвиток високошвидкісних залізниць, повідомляє ВВС.
Зараз у США існує лише одна швидкісна залізнична гілка, що зв'язує Вашингтон, Нью-Йорк і Бостон.
Гранти будуть виділені на розвиток 13 "швидкісних коридорів" в 31 штаті.
Заява Обами про намір розвивати залізниці укладається в його програму з оздоровлення американської економіки. "Це вмить створить робочі місця і закладе основу сильної економіки майбутнього", - заявив Обама.
У щорічному посланні Конгресу президент оголосив, що пріоритетом на нинішній рік стане боротьба за створення нових робочих місць. У Білому домі вважають, що розвиток залізничного транспорту та інфраструктури країни в цілому дасть роботу тисячам фахівців.
Раніше Конгрес відкинув ідею розвивати залізниці, яка спочатку була частиною державного пакету економічних стимул-реакцій загальним обсягом 787 млрд доларів. Проте Обама від задуму не відмовляється. Ще в квітні він заявив, що розвиток високошвидкісних залізниць змінить звичний спосіб пересування американців.
Однак на думку експертів, справжні високошвидкісні лінії просто не можна побудувати без участі іноземних компаній. А розрив в технологічному розвитку в цій сфері настільки великий, що велика частина виділених коштів і робочих місць може виявитися не в США, а за кордоном. Заява, що США будуватимуть високошвидкісну систему залізниць, використовуючи ресурси американських компаній можна порівняти з тим, якби в Бангладеш вирішили розвивати космічну програму, спираючись на свої власні розробки і своє виробництво.
Нагадаємо, попри те, що уряд збирається профінансувати 13 ліній, поки лише Каліфорнія дійсно працює над створенням швидкісної лінії, якою поїзди курсуватимуть зі швидкістю до 300 км/г. Довжина каліфорнійської лінії складе понад 1200 кілометрів: від Сакраменто до Сан-Дієго, через Сан-Франциско і Лос-Анджелес. На цей проект виділено 2,3 млрд доларів.
Крім Каліфорнії триває робота над проектом у Флориді, де має бути побудована "швидкісна гілка" від Тампи до Орландо. Проте середня швидкість руху цією новою лінією складе не більше 140 км/г.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас