Противники забудови Києва докричались до уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Противники забудови Києва докричались до уряду

Нерухомість
901
Вчора близько сотні противників забудови історичного центру Києва зібралася перед будівлею Кабінету міністрів, вимагаючи ввести мораторій на будівництво в охоронних зонах довкола Софійського собору і Києво-Печерської лаври, включених до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Ввести мораторій рекомендували експерти ЮНЕСКО - інакше пам'ятки можуть бути включені до списків об'єктів, що знаходяться в небезпеці, а згодом виключені з переліку об'єктів культурної спадщини.
В акції взяли участь мешканці будинків, розташованих біля будмайданчиків, де виникали конфлікти між місцевим населенням і працівниками будівельних компаній: у районі Олександрівської (Жовтневої) лікарні, на Пейзажній алеї, на вулицях Олеся Гончара і Богдана Хмельницького. Мітингувальники тримали плакати з вимогами зупинити будівельні роботи, а також в'язки білих і червоних повітряних куль, які повинні були відрізнити їх від учасників двох інших акцій, які проходили вчора біля Кабміну.
Зокрема, до будинку уряду прийшли прибічники партії "Молода Україна", що звернулися до прем'єр-міністра Юлії Тимошенко з протилежною вимогою: підтримати розвиток будівельної галузі в період економічної кризи. У своїх листівках представники "Молодої України" називали опонентів "купкою найманих провокаторів, метою яких є поховати будівельну галузь в столиці".
Протистояння двох груп не зайшло далі за обмін листівками. Через півтори години після початку акції противників забудови запросили до будівлі уряду. Чиновники пообіцяли донести їх вимоги прем'єр-міністрові і доручити Міністерству культури і туризму перевірити законність виділення відповідних земельних ділянок. "Це не те, на що ми розраховували. Адже ЮНЕСКО чекає відповіді від України до 1 лютого", - повідомила по телефону координатор руху "Захистимо старий Київ" Інна Совсун. Учасники мітингу розійшлися, не чекаючи закінчення переговорів.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас