Виступ Обами вдихнуло оптимізм у фондові ринки АТР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виступ Обами вдихнуло оптимізм у фондові ринки АТР

Фондовий ринок
252
Фондові індекси в країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону ростуть у четвер вперше за дев'ять днів слідом за акціями компаній, прибутки яких залежать від попиту в США, після того як президент США Барак Обама закликав Конгрес прийняти низку заходів, включаючи нові податкові пільги й збільшення держвитрат, щоб підтримати економіку.
Як повідомляє агентство Bloomberg, зведений фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific здійнявся з відкриття торгів на 1% - до 119,28 пункту. Японський Nikkei 225 додав 1,9%, гонконгський Hang Seng - 1,8%, південнокорейський Kospi - 1%.
Ціна паперів японських експортерів Sony Corp. і Honda Motor підскочила більш ніж на 5%, оскільки місцеві ЗМІ відзначають поліпшення їх рентабельності та очікують зростання прибутку, у тому числі за рахунок стабілізації на американському ринку.
Тайваньська Hon Hai Precision Industry Co., найбільший світовий виробник електроніки за ліцензією, підвищила капіталізацію на 3,4% на очікуваннях, що один з її основних клієнтів - Apple Inc. збільшить число замовлень у зв'язку з випуском нового планшетного комп'ютера iPad.
Курс цінних паперів LG Electronics здійнявся на 3,8%, тому що, за даними Dow Jones, південнокорейська компанія отримала від Apple замовлення на екрани для iPad.
Вартість акцій японського виробника електроніки Canon підвищилася на 2,5%, тому що компанія прогнозує найбільше збільшення чистого прибутку за десятиліття. Чистий прибуток Canon в 2010 році, імовірно, збільшиться на 52% - до 200 млрд ієн ($2,24 млрд) завдяки підвищенню попиту на фотоапарати й принтери.
Котирування акцій найбільшого авто концерну світу Toyota Motor Corp. опустилися на 0,8%, тому що компанія оголосила про відкликання автомобілів з Європи після аналогічних дій і припинення продажів 8 моделей автомашин в США.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас