Робота буде. Через 20 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робота буде. Через 20 років

Казна та Політика
2889
Центральне статистичне бюро Швеції опублікувало дані, які повинні змусити задуматися кожного, хто планує шукати собі місце під сонцем в Королівстві. Шанси мігранта і корінного шведа знайти роботу зрівняються лише... через 20 років після прибуття. Причому головну роль відіграє саме досвід життя в Швеції, а зовсім не специфіка країни походження новоприбулого.
Та й після завершення такого чималого терміну справа йтиме зовсім не просто. Дослідження показують, що знайдена приїжджим робота зовсім не обов'язково відповідатиме отриманій ним на батьківщині освіті. Якщо серед корінних шведів 80% мають роботу, яка відповідає їх кваліфікації, то серед людей, які народилися поза Швецією, таких лише 50%.
Голова Центрального профспілкового об'єднання людей з вищою освітою Анна Екстрьом, вважає, що вирішальним чинником у пошуках роботи за фахом є освоєння мови, причому мова йде про володіння шведською мовою саме в своїй професійній сфері, а не на побутовому рівні. Вона вважає, що іммігрантам, особливо котрі мають вищу освіту, має бути запропоновано спеціалізоване навчання шведській мові, пов'язане з їхньою професією - можливість, яка зараз практично відсутня.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас