Долар та ієна відновлюють позиції в парі з євро через кредитну ситуацію в КНР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар та ієна відновлюють позиції в парі з євро через кредитну ситуацію в КНР

Валюта
393
Курси долара та ієни зростають до євро у вівторок через побоювання, що посилення кредитно-грошової політики в Китаї сповільнить зростання економіки, повідомило агентство Bloomberg.
Центральний банк Китаю назвав декілька великих банків, яким необхідно підняти норми резервного покриття у зв'язку з надмірним кредитуванням. За даними Credit Suisse, китайські банки припинили видачу нових кредитів по всій країні з 19 січня. Експерти вважають, що це може призвести до значного зниження промислового виробництва за місяць.
Народний банк Китаю вимагає збільшення резервів від найбільшого банку країни за обсягом активів Industrial and Commercial Bank of China і в China Citic Bank Corp.
Євро у вівторок коштував $1,4085 проти $1,4151 на кінець попереднього торгівельного дня в Нью-Йорку.
Курс єдиної європейської валюти до ієни знизився до цього часу с 127,75 до 126,44 ієни. В ході торгів з ранку ієна дорожчала до 126,21 за євро - максимального рівня з 28 квітня 2009 року.
Долар подешевшав до японської нацвалюти з 90,28 до 89,77 ієни.
Банк Японії за підсумками дводенного засідання, що завершилося у вівторок, зберіг без змін, на рівні 0,1% ключову процентну ставку овернайт, як і очікувалося. Центробанк також залишив колишньою свою оцінку економічної ситуації в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас