Азійські акції дешевшають 6-у сесію поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азійські акції дешевшають 6-у сесію поспіль

Фондовий ринок
143
Тиждень в Азії відкрився падінням на більшості фондових майданчиків, акції в регіоні дешевшають шостий день поспіль через плани президента США Барака Обами із обмеження банківської діяльності, повідомляє агентство Bloomberg.
Вільний фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific втратив 0,7% з відкриття торгів, знизившись до 121,50 пунктів. Японський індекс Nikkei 225 опустився на 1,2%.
Ціни на мідь та інші метали знижуються, нафта стабільна, долар і єна дешевшають в парі з євро.
Президент США пропонує обмежити розміри фінансових інститутів країни і обсяги їх торговельних операцій, вважаючи, що ці заходи дозволять обмежити ризики, які беруть на себе банки. Ініціатива Обами викликала різке зниження акцій найбільших банків США і сприяла зростанню негативних настроїв серед інвесторів.
"Корекція на азіатських ринках викликана побоюваннями, що траєкторія зростання прибутку не виправдовує котирування, - зазначив один з керівників інвесткомпанії Pengana Capital Тім Шредерс. - Зміни в регулюванні діяльності американських банків істотно зашкодять їх можливостям виконати прогнози прибутків - зокрема, це стосується банків із значними торговельними операціями і залежністю від хеджевих фондів".
Bank of China Ltd. має намір розмістити облігації, конвертовані в акції, на суму 40 млрд юанів ($5,86 млрд), аби залучити новий капітал. Рішення банку викликало зниження котирувань акцій більшості китайських фінкомпаній.
JPMorgan Chase & Co. скоротив вкладення в банківські акції Китаю, заявивши, що зусилля із залучення додаткового капіталу і можливий вихід Goldman Sachs з участі в Industrial & Commercial Bank of China негативно позначаться на їх вартості в короткостроковому періоді.
Вартість паперів китайського Bank of Communications впала на 2,9%, Industrial & Commercial Bank - на 0,8%.
Ціна акцій південнокорейської фінкомпанії Woori зменшилася на 3,9% на побоюваннях, що уряд країни зменшить вкладення в капітал компанії.
Курс цінних паперів найбільшого гірничодобувного концерну світу ВНР Billiton Ltd. впав на 1,2% через зниження вартості металів.
Котирування акцій японських судноплавних компаній впали через очікуване зниження попиту на сировині, яка зашкодить їх прибуткам; папери Mitsui O.S.K. Lines подешевшали на 2,8%, Tokio Marine Holdings - на 1,5%.
Південнокорейські експортери збільшили ринкову капіталізацію завдяки ослабленню курсу вони: вартість акцій автоконцерну Hyundai Motor піднялася на 0,9%, виробника мікросхем і електроніки Samsung Electronics - на 1,9%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас