Індекси США показали найбільше триденне падіння з березня, але ф'ючерси зростають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси США показали найбільше триденне падіння з березня, але ф'ючерси зростають

Фондовий ринок
129
Фондові індекси США завершили торги в п'ятницю "в мінусі" більш ніж на 2% і, в результаті, показали найбільше триденне падіння з березня минулого року, повідомило агентство Bloomberg.
Причиною цього стало падіння котирувань акцій фінансових компаній через плани президента США Барака Обами, а також через звітність Google, що розчарувала інвесторів.
Тим не менше, котирування ф'ючерсів 25 січня показують позитивну динаміку: березневі контракти на S&P 500 додали 0,51% і на Dow Jones - 0,43%.
Президент США пообіцяв обмежити бізнес фінансових корпорацій і скоротити можливості інвестицій. Американський платник податків більше ніколи не стане заручником банку, який дуже великий, аби банкротувати, запевнив Обама.
Підіндекс S&P 500 Financials впав на 3,3% в п'ятницю услід за зниженням котирувань банківських акцій на чолі з паперами Bank of America Corp. (-3,7%), Morgan Stanley (-5,3%) і Goldman Sachs (-4,2%). S&P 500 Financials за дві торгівельні сесії звалився на 6,1% - такого істотного зменшення не відбувалося з вересня минулого року.
Крім того, вплив на даний сектор роблять побоювання щодо того, що нинішній глава Федеральної резервної системи Бен Бернанке не буде затверджений на другий термін.
Перепризначення Бернанке, що здавалося вирішеною справою, несподівано виявилося під сумнівом через відмову ще двох сенаторів підтримати його кандидатуру. Раніше ще 15 сенаторів заявили про свою незгоду з його перепризначенням. За даними The Wall Street Journal, наразі 31 сенатор заявили про свою підтримку нинішнього керівника американського ЦБ, якого багато хто вважає рятівником США від повторення Великої Депресії.
"Бернанке розглядається ринками по всьому світу як позитив для економіки США - і невизначеність щодо його перепризначення підсилила розпродаж" акцій американських компаній в п'ятницю, заявив голова ради директорів Holland Co. Майкл Холланд. "Це додалося до побоювань стосовно економіки Китаю і наступу Вашингтона на банки", - відзначив він.
Ціна акцій Google впала на 5,7% після того, як виручка інтернет-гіганта за четвертий квартал виявилася нижчою від прогноів найбільш оптимістичних аналітиків.
Котирування паперів Freeport-McMoRan Copper & Gold, AK Steel і U.S.Steel опустилися більш ніж на 2,7% після того, як аналітики Goldman Sachs погіршили рекомендації для підприємств металургійної галузі до "нейтрально" з "привабливо".
Акції нафтосервісної компанії Schlumberger подешевшали на 4,5%. Компанія заявила, що чистий прибуток за підсумками минулого кварталу знизився на 31% - до $795 млн, що виявилося гіршим від очікувань аналітиків.
В той же час акції концерну General Electric подорожчали на 4,6%. Прибуток від операцій, що продовжуються, знизився в четвертому кварталі на 19% - до $3 млрд, або 28 центів з розрахунку на акцію. При цьому виручка за підсумками жовтня-грудня склала $41,4 млрд, що на 10% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Проте аналітики, опитані Thomson Reuters, прогнозували прибуток в середньому на рівні 26 центів на акцію при виручці в $40,02 млрд.
Індекс Dow Jones Industrial Average в п'ятницю знизився на 216,9 пункту (2,1%) - до 10172,98 пункту.
Значення Standard & Poor's 500 опустилося за день на 24,72 пункту (2,2%), склавши 1091,76 пункту. Таким чином, за три торгівельні сесії падіння індикатора досягло 5,1%.
Nasdaq Composite втратив за підсумками торгів 60,41 пункту (2,7%) - до 2205,29 пункту.
За підсумками минулого тижня зниження Dow Jones склало 4,1%, S&P 500 - 3,9% і Nasdaq - 3,6%.
З початку поточного року зниження Dow Jones складає 2,45% і S&P 500 - 2,1%. Індекс Nasdaq втратив цього року 2,8%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас