Долар у світі в п'ятницю втратив у ціні до євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар у світі в п'ятницю втратив у ціні до євро

Валюта
2499
Долар у п'ятницю втратив у ціні до євро вперше за сім торговельних сесій на тлі планів американської влади скоротити число припустимих операцій фінансових інститутів, що викликало побоювання інвесторів відносно зниження привабливості активів у США, повідомляє РІА Новини.
У п'ятницю долар подешевів стосовно єдиної європейської валюти до 1,4137 долара за євро з 1,4084 долара за євро на торгах у четвер, під час яких курс євро опускався до мінімальної з 30 липня позначки - 1,4029 долара за євро. Проте, курс долара з початку поточного тижня як і раніше вище підсумків минулої п'ятниці на 1,7%.
Долар також подешевів стосовно японської ієни - до 90,37 ієни за долар з 90,43 ієни за долар у четвер. Курс ієни до євро виріс у п'ятницю на 2,1% - до 127,85 ієни за євро. При цьому в ході торгів ієна зміцнювалася до максимального з 28 квітня рівня - 126,56 ієни за євро.
"Заява (влади США) була сприйнята як негативний сигнал для долара, і цей негатив перелився на інші ринки, - заявив стратег інвестбанку Calyon, що входить до структури Credit Agricole SA, Стюарт Бенне . - Подібна миттєва реакція означає, що це може підірвати фінансові показники найбільших банків. Заяви вже негативно позначилися на фондовому ринку й потягли за собою долар".
Адміністрація США планує ввести обмеження сфери можливого застосування коштів американськими банками, щоб стримати ризики, прийняті фінансовими інститутами, і захистити платників податків.
Першим пунктом пропонованої реформи стане положення, відповідно до якого банкам і фінансовим інститутам, у яких є підрозділи, що займаються банківською діяльністю, буде заборонено вкладати гроші в хедж-фонди та фонди приватних інвестицій, а також в операції із цінними паперами, прямо не пов'язані з обслуговуванням клієнтів.
Інший ключовий пункт нової ініціативи президента США Барака Обами стосується обмежень, що накладають на частку присутності банків на ринках, і є віхою, що залишає в минулому психологію колосів фінансового сектора, упевнених у тому, що їм не дадуть звалитися тільки тому, що вони занадто великі.
За задумом адміністрації, ця ініціатива повинна зробити більше ефективним законопроект про фінреформи, зміцнити антикризову стабільність американської економіки й запобігти повторенню фінансової кризи 2008-2009 років.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас