МінАП оприлюднило проект постанови про виплату дотацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МінАП оприлюднило проект постанови про виплату дотацій

Аграрний ринок
281
Кабмін планує затвердити порядок нарахування, виплати і використання коштів, направлених для виплати дотацій сільськогосподарським товаровиробникам за поставлені ними переробним підприємствам молоко і м'ясо в живій вазі.
Про це йде мова в проекті постанови Кабінету Міністрів "Про реалізацію пункту 11.21 статті 11 Закону України "Про податок на додану вартість" оприлюдненому на офіційному сайті Міністерства аграрної політики, повідомляє АПК-Інформ.
Як відзначається в проекті постанови, даний порядок встановлює механізм нарахування, виплати і використання коштів, направлених на виплату дотацій переробними підприємствами сільськогосподарським товаровиробникам незалежно від форми власності й господарювання, включаючи власні селянські господарства, за поставлені ними починаючи з 31 грудня 2009 року переробним підприємствам молоко і м'ясо в живій вазі.
Нарахування і виплата дотацій проводиться переробними підприємствами всіх форм власності, які мають власні й орендовані переробні потужності.
Крім того, даний порядок не поширюється на операції з постачання молока, молочної продукції, м'яса і м'ясопродуктів, виготовлених переробними підприємствами з імпортованої сировини і з сировини, поставленої не в живій вазі й не власного виробництва сільськогосподарського товаровиробника, з постачання імпортованої сировини, з постачання молока і м'яса в живій вазі посередниками, а також з переробки сировини на давальницьких умовах.
Проект постанови підготовлений на виконання плану організації підготовки проектів актів, необхідних для забезпечення реалізації Закону України від 22 грудня 2009 р. №1782 "Про внесення змін до деяких законів України щодо підтримки агропромислового комплексу в умовах світової фінансової кризи", схваленої на засіданні Кабінету Міністрів України 13 січня 2010 року.
Законом №1782 визначено, що порядок нарахування, виплати і використання коштів, направлених для виплат дотацій сільськогосподарським товаровиробникам за поставлені ними переробним підприємствам молоко і м'ясо в живій вазі, визначається Кабінетом Міністрів України, що вимагає прийняття даного проекту постанови.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас