Goldman Sachs і JPMorgan може втратити інвестиційні можливості через план Обами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Goldman Sachs і JPMorgan може втратити інвестиційні можливості через план Обами

Казна та Політика
308
Бажання президента США Барака Обами обмежити фінансові ризики може змусити деякі банки, такі як Goldman Sachs і JPMorgan, відмовитися від частини своїх активів у секторі приватних інвестицій.
Обама пропонує вжити заходів, які могли б обмежити можливості банків у частині ризикованих операцій із коштами платників податків. Нові обмеження на розміри банків і на їхні інвестиції за рахунок власних коштів покликані забезпечити платників податків і не допустити повторення кризи 2008 р. Серед пропозицій, які ще вимагають схвалення з боку Конгресу, є і така, що банки або фінансові установи, які володіють банками, не повинні будуть володіти або інвестувати в приватні інвестиційні компанії, не пов'язані з обслуговуванням клієнтів.
Деякі американські банки мають значні приватні інвестиційні підрозділи. Наприклад, One Equity Partners, що належить JPMorgan, управляє активами на $8 млрд. Goldman Sachs також має величезний приватний інвестфонд і вкладає в нього свій капітал. В даний час банки та інвестиційні банки забезпечують 9% від загального числа вкладень до фондів приватних інвестицій в США.
Озвучені ініціативи президента Обами щодо обмеження розмірів фінансових інститутів і їх торговельних операцій вже обвалили акції найбільших банків США і сприяли зростанню негативних настроїв серед інвесторів.
При зниженні індексу Dow Jones за підсумками четверга на 2% акцій JPMorgan впали на 6,6%, Bank of America - на 6,2%, Goldman Sachs - на 4,1%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас