IFC інвестує до 100 млн євро у викуп "поганих" активів банків Центральної і Східної Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IFC інвестує до 100 млн євро у викуп "поганих" активів банків Центральної і Східної Європи

Казна та Політика
258
Міжнародна фінансова корпорація (IFC, входить до групи Світового банку) інвестує до 100 млн євро у викуп "поганих" активів банків Центральної і Східної Європи, йдеться в повідомленні IFC.
Корпорація планує реалізувати цей проект спільно з американською компанією Varde Partners, що спеціалізується на роботі з проблемними боргами та активами. Передбачається, що Varde Partners стане співінвестором і доведе загальний обсяг інвестицій у викуп "поганих" активів до 450 млн євро.
Сторони планують виводити непрацюючі активи з балансів банків, що дозволить кредитним організаціям продовжувати видавати нові кредити.
Керівник підрозділу IFC з фінансових ринків Центральної і Східної Європи Тімоті Краузе на початку грудня 2009 року повідомляв, що корпорація на початку 2010 року планує підписати угоду з управляючими компаніями (УК), які спеціалізуються на викупі "поганих" активів банків. Він пояснив, що сама корпорація не викуповуватиме проблемних боргів у банків, а лише фінансуватиме операції з їх викупу через професійні компанії.
Краузе відзначав, що IFC в 2010 році на викуп "поганих" активів російських банків готова направити $100 млн.
IFC вже бере участь у проекті з викупу проблемних активів компаній Центральної і Східної Європи. Міжнародна фінансова корпорація, Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) і компанія CRG Capital на початку січня поточного року для цього створили спеціальний фонд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас