Кожен британець втрачає по 1000 дол на рік через шахрайство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен британець втрачає по 1000 дол на рік через шахрайство

400
Втрати від шахрайства для британської економіки становлять більше 30 млрд фунтів (49 млрд доларів) на рік, повідомляє Reuters із посиланням на урядові дані. За даними Національної комісії з боротьби з шахрайством, від цього різновиду злочинів кожен дорослий британець втрачає 621 фунт (1010 доларів) щороку.
Ця сума була підрахована виходячи з прямих втрат і непрямих - закладених у вартість товарів і послуг, а також у витратах, що покриваються за рахунок податків. "ця величезна цифра наочно демонструє, як згубно шахраї впливають на британську економіку", - констатує директор комісії Бернард Хердан.
Найбільше втрат припадає на державний сектор економіки: у 2008 році, за даними комісії, держсектор втратив 17,6 млрд фунтів стерлінгів (28,6 млрд доларів), що склало 58% від всього "ринку" шахрайства. Найпоширенішим видом шахрайства стало податкове: втрати склали 15,2 млрд фунтів (24,7 млрд доларів), тобто близько 3% від всіх податкових зобов'язань у Великобританії.
Зазначимо, що, за даними ЗМІ, один лише банк Barclays ухилився в позаминулому році від сплати податків на суму 1 млрд фунтів (1,62 млрд доларів). Royal Bank of Scotland пішов далі і публічно визнав, що, використовуючи офшорні схеми, також заощадив на податкових відрахуваннях - але удвічі меншу суму, ніж вдалось колегам з Barclays.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас