Недорогих автокредитів стало більше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Недорогих автокредитів стало більше

Кредит&Депозит
2412
Зміна сталася через те, що на ринку з'явилася значна кількість недорогих пропозицій із кредитів банків у співпраці з автосалонами.
Чортова дюжина
За даними Prostobank.ua, середня реальна ставка за кредитами на купівлю нових іномарок у гривні строком на два роки 18.01.2010 склала 17,77% річних. При цьому станом на 16.11.2009 вона становила 22,93% річних. Таким чином, реальна ставка знизилася на 5,16 відсоткових пункти. Такі зміни відбулися за рахунок значного збільшення кількості пропозицій з низькими ставками із автокредиту в банків, які співпрацюють з автодилерами.
Кредити на авто пропонують 13 банків із 50-ти досліджуваних: Universal Bank, БМ Банк, Брокбізнесбанк, БТА Банк, ВТБ Банк, Індекс-Банк, Київська Русь, Кредит Європа Банк, ПриватБанк, УкрСиббанк, Укрсоцбанк, Фольксбанк, Форум. З більш дрібних банків є інформація про те, що кредитують Астра Банк і Плюс Банк.
Нелегка доступність
За словами експертів, напрямок автокредитування залишається найбільш розвиненим і багатим на пропозиції виключно завдяки зусиллям автодилерів. Втім, навіть за їх участю і найнижчими ставками зі всіх кредитних продуктів, доступність автокредитів далека від колишньої: терміни у переважній більшості пропозицій залишаються короткими (від одного до трьох років), а аванси - значними (від 30 до 70%). Такі умови з автокредитів, що роблять їх менш доступними за рахунок авансу і збільшеного розміру щомісячного платежу, вплинуть на розвиток ринку.
"Великими темпами продукт розвиватися не буде, оскільки автомобіль - це не предмет першої необхідності. Швидше будуть кредитуватися клієнти, які змінюють свої машини на більш нові, і мають можливість оплатити великий початковий внесок, або ті клієнти, які накопичили кошти на придбання авто, але їм не вистачає незначної суми, - вважає Антон Шаперенков, директор департаменту управління продуктами роздрібного бізнесу VAB Банку. - Що стосується ставок - вони змінюватись не будуть, оскільки вже сьогодні банки пропонують кредити з нульовою відсотковою ставкою, де частина процентної ставки відшкодовується банку компанією-автодилером. Що стосується авансів - можливе незначне коригування з деяких видів автомобілів і для певних автосалонів у бік зменшення через збільшення конкуренції. Строки кредитів, швидше за все, залишаться на тому ж рівні".
Олеся Блащук
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас