Долар дешевшає, єна подорожчала до євро до 9-місячного максимуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар дешевшає, єна подорожчала до євро до 9-місячного максимуму

Валюта
396
Вартість долара в парі з євро в п'ятницю знижується, єна подорожчала до євро до максимуму за 9 місяців після того, як президент США Барак Обама запропонував обмежити розміри фінансових інститутів країни і обсяги їх торговельних операцій, аби обмежити ризики, що переймають на себе банки, повідомило агентство Bloomberg.
Ініціатива Обами викликала різке зниження акцій найбільших банків США і сприяла зростанню негативних настроїв серед інвесторів. Фондові ринки Азійсько-Тихоокеанського регіону в п'ятницю демонструють падіння, мідь, нафта та інші види сировини дешевшають, ризики корпоративних дефолтів зростають.
Євро в п'ятницю коштував $1,4135 в порівнянні з $1,4084 на кінець торгів в четвер. Проте з початку тижня єдина європейська валюта подешевшала до долара на 1,8%.
Курс євро до японської валюти до цього часу знизився до 127,28 єни проти 127,37 єни днем раніше. Під час торгів з ранку в п'ятницю єна піднялась до 126,56 за євро - до найвищого рівня з 28 квітня 2009 року.
Вартість долара зменшилася 22 січня до 90,04 єни в порівнянні з 90,43 єн на закриття сесії в четвер.
"План Обами завдав сильного удару по ризикових настроях", - вважає президент Gaitame.Com Research Institute Дайсаку Уено. Це виразиться в активному продажі ризикованих активів, включаючи сировину і високодоходні валюти, додав він.
Заходи, запропоновані президентом США, передбачають, зокрема, введення обмежень на можливості інвестування коштів фінкомпаніями, а також обмеження на їх розміри. Зокрема, якщо ці пропозиції будуть схвалені Конгресом, банки, що мають вкладення громадян, не зможуть володіти хедж-фондами і фондами приватних інвестицій, а їх власні операції на ринку будуть обмежені
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас