ЄС буде вирішувати чи встановлювати у аеропортах сканери всього тіла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС буде вирішувати чи встановлювати у аеропортах сканери всього тіла

156
Міністр внутрішніх справ Іспанії, яка в даний час головує в Євросоюзі, Альфредо Перес Рубалкаба заявив, що ЄС вирішуватиме, чи задовольнятиме прохання США встановити в європейських аеропортах сканери всього тіла пасажирів після того, як вивчить вплив цих технологій на здоров'я, - повідомляє "Радіо Свобода".
Європейська комісія в даний час вивчає ефективність таких сканерів і те, як їх використання позначиться на здоров'ї пасажирів і можливому втручанні в їх особисте життя, сказав міністр.
Іспания хоче, аби ЄС розробив загальну політику відносно використання таких сканерів, які здатні "роздягати" людину, показувати її без одягу, показуючи все, що може бути заховане під одягом.
В теперішній час єдиного ставлення до них в ЄС немає. Великобританія і Нідерланди вже встановили цю техніку в деяких аеропортах, Франція та Італія оголосили, що випробовують її, Чехія висловилася на підтримку сканерів, але інші країни ЄС переважно проти або не мають певної позиції.
Запровадити ці сканери закликають США, які у себе прискорили процес їх установки після невдалої спроби підірвати літак 25 грудня, коли людина зуміла пронести вибухові речовини до літака в нижній білизні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас